Jump to content
 • Boehly pronašao rupu u zakonu, UEFA zbog njega mijenja pravilnik

  reLo
  • 3,818 views

   Share

  UEFA uskoro želi uvesti pravilo kojim će spriječiti ono što Todd Boehly radi otkad je preuzeo Chelsea, piše ugledni britanski The Times. 

  Naime, Chelsea je od dolaska Boehlyja na čelo kluba počeo potpisivati ugovore s igračima na 8 i više godina, a mnogi su bili iznenađeni time. No, Amerikanac zna šta radi - što je duži ugovor, cijena koja je plaćena za nekog igrača se dijeli na više rata u smislu FFP-a, i klub onda bolje financijski stoji.

  Čini se da je u UEFA-i nekome zasmetalo to “zaobilaženje” pravila, te žele uvesti da je maksimalno trajanje ugovora na koje se cijena igrača dijeli pet godina. To znači da će se i dalje moći potpisivati dugogodišnji ugovori s igračima, ali će amortizacija moći trajati samo pet godina. 

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Prenapumpan naslov, od kad se krenulo sa FFP, ta "caka" je bila poznata onima koji su malo detaljnije pratili dešavanja iza samih transfera.

  i na kraju krajeva, ne znam zašto im to smeta, daj mu ugovor na koliko god ti godina hoćeš, u teoriji ako se igrač pokaže, neće se kasnije kupovati, i zapravo u toj situaciji, klub rizikuje ukoliko igrač ne vrati uložene novce

  samo ću da dodam da je ipak najveća povreda FFP po mom mišljenju bila i ostala ona sa "friziranjem" prihoda, kada su pojedini klubovi na veštački način dolazi do sponzora, što je Siti dugo godina radio, pa se nije diralo

  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Loading...

×
×
 • Create New...